Här på Om VPN har vi som målsättning att ge dig all information du behöver om VPN-tjänster. Så vad sägs om att börja med att berätta om vilka som finns?
Inom kort kommer du att kunna läsa såväl enskilda tester av VPN-tjänster som jämförelser mellan olika tjänster för att du ska kunna välja rätt. Men i väntan på det tänkte vi ge dig lite av en överblick över den här marknaden.
Som du säkert redan vet finns det många VPN-tjänster, väldigt många, supermånga för att vara lite mer exakt. Antalet tjänster är alldeles för många för att du ska orka läsa dem alla i en lång lista. Av den anledningen gör vi inget anspråk på att beskriva alla tjänster som finns här nedan. Däremot tar vi upp de största och de vanligaste, samt ett par svenska VPN-tjänster och ett par intressanta uppstickare. Vi listar heller inte alla funktioner hos dem, utan mest för att ge dig lite av en överblick över varumärkena.
Som du kan ana här nedan är samtidigt alla VPN-tjänster inte byggda på samma sätt. Det är något du kan läsa mer om i våra tester. Men bara för att en tjänst finns med här nedan betyder det inte nödvändigtvis att vi rekommenderar den för alla ändamål tänkbara.
Här nedan hittar du ett urval av de tjänster som finns på marknaden och en kort beskrivning av vad deras huvudfokus är. För tydlighetens skull har vi ordnat dem i bokstavsordning. Klicka på respektive rubrik för att komma till tjänstens officiella sida.
VPN-tjänster
Atlas VPN
En av de mellanstora VPN-tjänsterna, som även finns som gratis VPN (om än begränsat). Även här kan du ansluta oändligt antal enheter på ett konto.


Avast Secureline
Avast har varit populär bland gratis antivirus länge och Secureline är deras VPN. Men via den tjänsten har de även ett lite skakigt rykte när det kommer till säkerhet och integritet.
AVG Secure VPN
Även AVG har gjort sig ett namn bland gratis antivirus och Secure VPN är… deras VPN helt enkelt. Enkel tjänst, men med några frågetecken kring säkerheten.


Bitdefender
Rumänsk VPN-tjänst med anor från de första IT-företagen efter landets självständighet på nittiotalet. Erbjuder en mängs säkerhetspaket, med VPN som en av dem.
Cyberghost VPN
Trevligt designad tjänst som är ganska enkel att använda. För att göra det ännu enklare finns förval för vad du vill göra, exempelvis streama från utländska streamingtjänster.
Rea! Cyberghost VPN för bara 23 kronor i månaden, plus 4 månader gratis


ExpressVPN
En av de största tjänsterna, som dessutom brukar vara ganska billig om du tecknar längre abonnemang. Finns dessutom till de flesta plattformar. Läs vårt test här.
F-Secure Freedome
Finska F-secure (och dess företagsinriktade del Withsecure) är välkända för både antivirus och säkerhetsteknik i allmänhet. Bland dessa finns Freedome, som är företagets VPN-tjänst.


Google One VPN
En specialare, minst sagt. Finns bara som en bonusfunktion när du köper lagringsutrymme hos Google. Extremt enkel VPN, men bara för dig som vill dölja din IP-adress. Läs vårt test här.
Hide.me
Hide.me finns både som gratis VPN och betalvariant. Medan det finns väldigt många funktioner kan gränssnittet vara lite avskräckande för nybörjare.


Hotbot VPN
Ett namn som kan misstolkas på både svenska och engelska. Ursprungligen en sökmotor för antika jätten Lycos. Numera ägs namnet av en VPN-tjänst baserad i Seychellerna.
Integrity VPN
Svenska internetoperatören Bahnhof har närmast som affärsidé att värna om kundernas integritet. Av den anledningen är det inte särskilt konstigt att deras egen VPN-tjänst följer samma mall.


IPVanish
Precis som namnet antyder är IPVanish till för att dölja din IP-adress, ungefär som alla andra VPN-tjänster alltså. Formatstödet är brett dock och den har normalt sett inga problem med streamingtjänster.
McAfee Safe Connect VPN
McAfee är nog idag lika kända för sitt antivirus som sin färgstarka grundare. Men givetvis erbjuder de även VPN bland sina tjänster.


Mullvad VPN
En svensk VPN-tjänst som håller anonymitet högst. Faktiskt så pass att ditt konto hos dem inte innehåller dina egna uppgifter, såsom mail och liknande. Bara en personlig kod.
NordVPN
En av de större VPN-leverantörerna. En stabil tjänst som finns tillgänglig till en stor mängd plattformar och med många inbyggda funktioner. Läs vårt test här.


Norton LifeLock
En gammal räv inom datorsäkerhet. Idag heter de det något ambivalenta NortonLifeLock. Har du varit med ett tag har du hunnit se ett antal varianter av Norton-namnet och Symantec.
OVPN
VPN-tjänst med hyfsat fullt formulär över funktioner och som ger tillgång till streamingtjänster.


PrivadoVPN
Medelstor VPN-tjänst med gratis abonnemangsalternativ. Däremot varierar funktionerna mellan plattformar och även hastigheten en del.
Private Internet Access
Lite mer av en veteran på området, som startades för att göra integritet mer tillgängligt för privatpersoner. Har ofta trevliga rabatter på längre abonnemang.


PrivateVPN
Svenskbaserad VPN-tjänst med fullgott stöd för olika enheter. Samtidigt ser appen väldigt olika ut mellan olika sorters enheter.
Proton VPN
Proton Mail är en legendarisk mailtjänst i den sfären. Steget efter mail för företaget var att skapa en VPN-tjänst och Proton VPN är resultatet av det.


PureVPN
Baserad på Brittiska jungfruöarna. PrivateVPN är en tjänst som fått både ris och ros. Ros för sina funktioner, ris för problem med streamingtjänster och varierande hastigheter.
Speedify VPN
Speedify VPN fokuserar på hastighet för främst streaming. Så pass mycket att de faktiskt premierar hastigheten över säkerhet, vilket gör de relativt unika för en VPN-tjänst.


Strong VPN
VPN med 12 samtidiga användare och inga loggar. Samtidigt är det baserat i USA, vilket gör att de måste följa en del datalagringslagar.
Surfshark
En Nederländsk tjänst av det yngre slaget (tjänsten startade 2018). NordVPN är dess moderföretag, men Surfshark har lite andra priser på sin tjänst.


Trend Micro
trend har skruvat med programvara för datasäkerhet sedan åttiotalet. VPN erbjuder de i ett flertal säkerhetspaket, samt i den fristående Proxy One VPN, som även har en gratis provperiod.
TunnelBear
Medelstor VPN-tjänst med en hyfsad uppsättning funktioner. Finns både som premiumvariant och i en begränsad gratisversion.


VyprVPN
Med tanke på symboliken kring ormar är det kanske inte det mest förtroendeingivande namnet, men loggan är rätt snygg. Användarvänlig, men anses något ojämn.
Windscribe
Kanadensiska Windscribe skapades för att tillhandahålla en lättanvänd VPN-tjänst. En positiv aspekt är att en prenumeration tillåter oändligt antal anslutna enheter.


ZenMate VPN
Finns både som premiumvariant och gratis VPN. Fokuserar mycket på anonymitet och att låsa upp såväl streamingtjänster som sportsändningar.